Wie zijn de Windvangers?

 

MTC De Windvangers is de motortoerclub uit Lelystad.

 

Windvangers1

 

De club telt circa 80 enthousiaste leden. Dat zijn echt niet alleen maar stoere mannen! Hoewel de dames nog in de minderheid zijn, komen er elk jaar wel een paar minstens even stoere meiden bij. Onder de leden tref je zowel beginnende als zeer ervaren motorrijders.

Het echte Windvangen doen we tijdens onze toertochten die ons, via de leukste en mooiste weggetjes, naar alle hoeken en gaten van Nederland brengen. Maar daar blijft het niet bij! We zijn regelmatig voor een gezellig weekendje weg of een vakantieweek in het buitenland te vinden. De afgelopen jaren zijn we o.a. naar België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Corsica geweest.

Tijdens het toerseizoen staat er elke veertien dagen een toerrit op onze activiteitenkalender. Elk jaar wordt in november, tijdens de activiteitenvergadering, vastgelegd wie welke rit voor het volgende jaar zal uitzetten en waar die rit ons heen zal brengen.

Een rit is ongeveer 275 km lang en start om 9 uur bij het clubhuis. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie en een uitgebreide lunch. Tijdens de rit rijden we niet in grote groepen, hoef je niemand bij te houden én geen routeaanwijzingen te lezen, want bij de club passen we al jaren het systeemrijden toe. Verder zijn er weinig regels van toepassing maar uiteraard wordt van alle deelnemers verwacht dat ze in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A, zich aan de verkeersregels houden en op een verzekerde motor rijden!

De club heeft een eigen sleutelruimte waar leden gratis gebruik van kunnen maken. Meestal is er wel een clubgenoot te vinden die een handje wil helpen. De voorwaarden voor het gebruik van de sleutelruimte kun je vinden in het huishoudelijk reglement. Bij De Windvangers gaat het niet alleen om het motorrijden maar ook om het gezellig samen zijn. De meeste clubleden wonen in Lelystad, maar er komen ook leden uit Dronten, Almere of zelfs van buiten Flevoland naar de club voor een toerrit of een gezellige clubavond!! Tijdens de clubavonden worden niet alleen de nodige sterke verhalen verteld, maar ook leuke ervaringen en ideeën uitgewisseld en natuurlijk het nodige lief en leed gedeeld. De wekelijkse clubavond is dan ook dé gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door het barteam van die avond, gezellig bij te kletsen en nieuwe plannen te maken!!

Wil je meer weten over ons en onze activiteiten? Loop dan een keer op vrijdagavond binnen om kennis te maken en de sfeer te proeven of rijd een keer met een toerrit mee. Je bent van harte welkom!

Het clubhuis is op vrijdagavond vanaf 20.30 uur geopend.