Vrijdag 28 t/m 31 juli 2023 Kampeerweekend Moezel

Toerverslag door Sebastiaan

Het laatste kampeerweekend van onze motorclub is weer achter de rug en wat een avontuur was het! Hier volgt een verslag van onze belevenissen tijdens dit memorabele weekend.

Hoewel het kampeerweekend officieel op vrijdag zou beginnen, kregen we op donderdagochtend al een voorproefje van het avontuur. Een filmpje van John arriveerde in onze inbox, waarin hij vanuit een doorweekte tent verslag deed. Ik schoot meteen in de stress. Niet omdat sommige pensionado’s daar al sinds woensdag waren, maar vanwege de nattigheid. Daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in! Booking.com bood uitkomst met een appartement in Senheim op nog geen vijf minuten lopen van het modderbad met de naam ‘Höllandischer Hof’. Hoewel mijn vrouw het absoluut niet eens was met mijn watjesactie, voelde ik mij er wel tevreden mee. Ik had er zin in! Nu nog er naartoe.

Vrijdag

Vrijdagochtend om 09:00 hadden wij ‘nakomertjes’ afgesproken bij de Tango aan de A27 in Eemnes. Naast ikzelf, zouden ook de organisatie van het weekend (Ton & Marian) en Martin daar starten. Ton & Marian op hun Tiger en Martin op zijn Versys. Zelf stond ik te trappelen van ongeduld met mijn V85TT. We hebben onze motoren door miezel en motregen een slinger gegeven naar Zuid-Limburg. Daar zijn we de snelweg afgegaan en hebben we eerst een lekkere bak koffie gedronken. Dat was nodig ook, want Ton had inmiddels verkrampte vingers en Martin zijn rug had het min of meer begeven.

Toen de heren een beetje bijgekomen waren, hebben we de eerste route opgepakt. Het weer werd er niet beter op, maar de route was prachtig met steeds uitdagendere bochten naar het einde van de dag. Uiteindelijk bleek het venijn ook in de staart te zitten. Tijdens een uitdagend stukje bergop raakte Martin tussen twee haarspeldbochten in de berm en verloor zijn evenwicht. Gelukkig viel het allemaal mee, zowel met Martin als met zijn Versys. Met een rol duct tape heeft Marian zijn zijkoffer gerepareerd en konden we onze weg vervolgen.

Niet lang daarna kwamen we veilig aan in Senheim alwaar we de rest van de Moezelbende op de camping troffen. Roel & Carla waren met hun camper gekomen, met hun GS op de aanhanger. René F. was ook met camper en aanhanger gekomen, eveneens met een GS. John & Tonnie waren op hun GS-en gekomen en sliepen in een tent, net als René & Nannie. Ruud & Dory sliepen ook in een tent, maar waren wel met de bus. De Versys van Ruud was mee in een aanhanger. Patrick en Ubine hadden hun KTM-en ook mee in een aanhanger met daarop een daktent. Katja had haar GS verruild voor een Tiger en was ook met de tent. Hoewel ze vaak in en om de camper van René is gespot. Jurgen was met camper, aanhanger met twee Kawa’s en een Ducati en twee nieuwe aspirant leden; zijn dochter Sefanja en schoonzoon Erkan. Welkom Sefanja en Erkan! Wim & Jola waren er ook, maar waren net als ik uitgeweken naar een appartement. Bij elkaar waren er 21 Windvangers, een behoorlijke groep!

Uiteraard begon de Windvangerschaos direct. Topkoffers moesten leeg en tenten werden zonder enige coördinatie opgezet. Ruud is tussendoor nog hard gevallen toen zijn aangelijnde hond ervandoor ging. Toen de rust weer wat was wedergekeerd, bleken we één andere gast op de kast gejaagd te hebben. Een dronken boze buurbelg die het hele weekend boos zou blijven. En dronken.

Wij zijn maar lekker pizza gaan eten en hebben de Belg gelaten voor wat hij was (niet zoveel). Na het eten kwamen de verhalen. We hadden elkaar veel te vertellen. Zoals of je eerst hartig beleg op je brood moet doen en daarna iets zoets? Of dat het beter is om met zoet beleg te ontbijten en met hartig beleg te lunchen? We zijn er nog niet uitgekomen. Of dat misschien een motorvakantie gecombineerd kon worden met een riviercruise voor echt oude Windvangers. Dat vage idee was voor mij een teken om mijn appartement op te zoeken.

Zaterdag

Ton & Marian hadden broodjes voor iedereen besteld en na een gezellig campingontbijt zijn we de route gaan rijden. We hadden daarbij wat overlap met de route van het Koningsweekend. Zo zijn we langs de opgebroken weg gereden waar de machinist van een graafmachine toen de weg blokkeerde en we dronken weer koffie in Bopart. Dat er wat overlap in zat, was natuurlijk helemaal niet erg. De rit was prachtig! Helaas zijn Sefanja & Erkan eerder afgehaakt. Al die haarspeldbochten bleek toch wat te uitdagend voor Sefanja.

Helaas moesten we ’s avonds lang wachten op het eten. Sommigen werden daar een beetje onrustig van, maar de schnitzel was de moeite van het wachten waard! Na het eten zijn we neergestreken in het partytentendorp van Patrick & Ubine, waaronder we steeds dichter tegen elkaar moesten kruipen om te schuilen voor de regen. Uiteindelijk werd het een hele knusse en gezellige avond. Alleen de boze buurbelg dacht daar anders over en is gaan klagen bij de receptie.

Zondag

Op zondag was ik voor het eerst zelf een ‘oranje hesje’. Achterop weliswaar, maar toch. Ik was hartstikke trots! De route was wederom prachtig. Achterop kun je eindelijk je ogen eens goed de kost geven. Prachtige berglandschappen met middeleeuwse dorpjes trokken aan ons voorbij. Ook leuk dat je alles meemaakt. Zo had Jurgen een beetje duct tape nodig om zijn losgetrilde knipperlicht weer vast te zetten en kwam Erkan bijna zonder benzine te staan. Erkan was dus weer mee, maar wel op de Kawa van Sefanja. Sefanja zelf zat afwisselend bij John en Jurgen achterop. Ook Ruud, Martin en Carla hadden de zaterdag op de camping doorgebracht en waren nu weer van de partij. Helaas is Jola tussendoor gevallen met haar GS. Op een verbogen spiegel na was er gelukkig weinig aan de hand.

’s Avonds was er een klein feestje. Zondag was Tonnie namelijk jarig en maandag Jurgen. Beide hebben een rondje gegeven om daarop te proosten. Gelukkig hoefden we vandaag niet te wachten op het eten, maar konden we direct aan de spaghetti. Lekker gegeten en lekker gedronken met af en toe een kleine onderbreking door de boze buurbelg.

Maandag

Tijd om in te pakken! Voor mij betekende dat uitchecken, maar aangekomen op de camping was iedereen natuurlijk druk in de weer met tenten en andere kampeerzooi.

Uiteindelijk zijn we met Wim & Jola, John & Tonnie, Ton & Marian en Katja aan de laatste rit begonnen. Wel jammer dat we soms vastzaten achter een camper van één van onze eigen leden. Helaas moesten Ton & Marian al snel afhaken, omdat de telefoon van Marian nog op de camping lag. Toen wij wegreden van de koffie zijn we ze nog kort tegengekomen, maar ze wilde zelf natuurlijk ook koffie. Na de lunch zijn we over de snelweg huiswaarts gekeerd.

Ton & Marian, ontzettend bedankt voor de vlekkeloze organisatie van dit fantastische kampeerweekend. Ik verheug me al op volgend jaar. Jullie hebben weliswaar aangegeven dat dit de laatste keer was dat jullie een kampeerweekend organiseren, maar dat vertelden jullie vorig jaar ook...

kamperen moezel