Vrijdag 6 mei en zondag 8 mei Een weekend met Roel

Toerverslag door Sebastiaan

 

Afgelopen weekend heeft Roel uitstekend voor ons gezorgd! Vrijdag heeft hij samen met Carla het ‘eten op de club’ georganiseerd en als toetje heeft hij zondag op een prachtige toerrit getrakteerd. In dit verslag blikken we terug op het geslaagde weekend met Roel en de Windvangers.

ETEN OP DE CLUB: DE FLEVOSMIJTER

Geïnspireerd door het recept van de Bockenreyders hebben Roel en Carla het recept geperfectioneerd tot de Flevosmijter. Geen gewone uitsmijter, maar een bijzondere variant die met passie bereid wordt. Inmiddels terecht een begrip op de club. Lekker met groene asperges en een salade.

Flevosmijter

Mijn Flevosmijter

We waren met een grote groep Windvangers en hebben buiten gedineerd op ons overdekte terras. Roel en Carla waren weinig te zien, want het was best aanpoten in de keuken. Gelukkig zorgde hun hondje Destiny voor de nodige afleiding tijdens het wachten. Niet dat we lang moesten wachten hoor. Bovendien hebben we een nieuwe fust Weizen. Smaakt prima bij de Flevosmijter! Het fust is trouwens nog lang niet leeg. Kom je vrijdag proosten?

TOEREN DOOR GELDERLAND

Zondag konden wij de extra kilo’s Flevosmijter er alweer affietsen. Op de motorfiets, dat dan weer wel. Carla was er niet bij, want die moest op Destiny passen. Of andersom. Het is mij nog niet duidelijk wie van de twee nou eigenlijk de baas is? Gelukkig hadden we genoeg aan navigatietalent Roel.

start

Klaar voor vertrek!

Uiteraard zijn we strak om 09:00 vetrokken richting onze eerste stop: het zonovergoten terras van de Waldhoorn in Otterlo. Het was daar zo lekker vertoeven, dat velen een extra kopje koffie nam om wat langer van de zon te kunnen genieten. 

Otterlo

Het zonovergoten Otterlo

En door naar de lunch bij Eetcafé De Groot in Vecht/Terwolde, met een kleiner terras en minder zonnig. Maar wel een menukaart voor de vette bek. Met een serieuze lunchdip zijn we weer naar huis geslingerd, ondertussen genietend van ons prachtige en zonovergoten Nederlandse landschap. Een aantal hoogtepunten wil ik graag uitlichten.

Welkom Harm!

We hebben een nieuw lid! Harm rijdt op een mooie knalgele BWM R 1100 S. In het dagelijks leven werkt hij bij de VU. Verder loopt Harm graag hard in het Zuigerplasbos.

Welkom terug Kors!

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat Kors vorig jaar van de weg is gereden? Wat ogenschijnlijk een klein schuivertje in het gras leek, liep uit om maanden revalidatie. Nog steeds kan Kors zijn arm niet helemaal optillen, maar gelukkig ver genoeg om het stuur van zijn Pan weer vast te pakken. 

Vaarwel Tiger!

Jaco heeft de afscheidsrit op zijn Tiger gereden. Vrijdag krijgt hij een spiksplinternieuw exemplaar geleverd. Moet een regelrechte GS-killer zijn: lichter, meer vermogen. En natuurlijk een cilinder extra ;-)

Tot zover het verslag. Ik wens jullie een hele zonnige week toe. Mooi weer om de motor ook eens te pakken voor het forensen. ’s Ochtends door de file persen, ’s avonds een mooie kronkelroute naar huis.