Zondag 24 oktober 2021 Achterhoek

Toerverslag door Wim V

Omdat onze vaste verslaggever heel veel belangrijkere dingen te doen had dan op een motor te zitten heb ik de pen maar even opgepakt.

Vorige week was "Het debuut van Ruud" als voorrijder. Ruud was zo zenuwachtig dat hij zijn oortje thuis had laten liggen en dus stonden we allemaal wat langer in de startblokken nadat Ruud de briefing had gegeven. Daarbij zei hij dat we best een beetje moesten doorrijden omdat we anders te laat bij de koffie zouden zijn. Echter toen moest hij eerst nog even naar huis terwijl wij al met ronkende motoren stonden te wachten.

Maar eenmaal onderweg hebben we super genoten. Ten eerste omdat het prachtig weer was, ondanks een frisse start met ca. 6 graadjes. Zelfs vlak voor Markelo waar de dampende koffie met gebak stond te wachten, was het gras nog wit van de nachtvorst. En ten tweede omdat het een schitterende rit was, tenminste als we Wilco moeten geloven. Want hij heeft het tweede deel van de route volgens de planning gereden, terwijl wij door Ruud op een alternatieve, maar veel kortere rit werden getrakteerd. Hij begreep het zelf ook even niet meer want na een omleiding was plotseling alles anders dan ten tijde van het voorrijden. Ra ra hoe kan dat, terwijl je denkt dat je toch gewoon het paarse draadje volgt. Maar dat legt mr. GPS nog wel een keer uit.

Terwijl wij de heerlijke pannenkoeken al hadden geconsumeerd, kwam Wilco vrolijk aanrijden met zijn dochter en schoonzoon. Zij hadden wel de "echte" route gereden en die was schitterend met zelfs een paar mooie off road weggetjes. Maar na de lunch liet Ruud zich niet op de kop zitten en heeft hij de rest van de route weer keurig volgens de geplande banen voorgereden.

Door het mooie weer was er een grote opkomst (20 plus), of was het omdat Ruud ging voorrijden??? Het aantal verschillende type motoren is maar niet geteld, want het overgrote merendeel was BMW. Bij Teuge vielen er zo maar een paar mensen uit de lucht. Geen clubleden overigens, maar gelukkig trokken ze vlak voordat ze te pletter zouden vallen nog even aan een touwtje waardoor ze alsnog een zachte landing konden maken.

Na afloop heeft Ruud beloofd dat we de route volgend jaar nog een keer mogen rijden onder zijn bewind en dan maar hopen dat er geen omleidingen zijn en hij zijn originele paarse draadje kan volgen.