Zondag 21 juli 2019 Frieslandrit met barbecue

Toerverslag door Louis Huissen

Wat een mooie rit. Ik kan niet anders zeggen. Jos, dank daarvoor.

Het begon natuurlijk, zoals altijd met de koffie tussen 08.30 uur en 09.00 uur, in onze kantine. Rond 09.00 uur kregen we de briefing van de toermaster van deze toerdag: Jos. De rit was korter dan anders, in verband met de geplande barbecue aan het einde van de dag. Toch nog zo’n 240 kilometer.

Statistieken:

Er waren deze dag 24 motoren die aan de rit hebben deelgenomen. Dit seizoen een record, waaronder 12 BMW’s, ja echt 12, 3 Honda’s, 2 KTM’s, 2 Suzuki’s, 2 Triumph’s, 1 Ducatie, 1 Yamaha en 1 Kawasaki.

Deelnemers: 28 in totaal, waaronder: Paul, Henk de V, Patrick en Ubine, Dennis en Lida, Elmer, John en Tonnie, René Dr, Ruud, Roel, Johan en Ayellet, Ferry en Gerrie, Wim en Jola, Ton en Marianne, Wouter, Jos, Leo, Louis, Rob en Annemarie, Katja en René Fl. Vier dames vergezelden hun partner achter op. Lida, Ayellet, Gerrie en Marianne. Vijf dames bereden hun eigen motor.

Lengte parcours: 240 kilometer.

Regen: geen.

Wat viel ons op deze dag?

  • Onze toergast: Henk de Vr. Uit een kort interview met hem achteraf bleek het volgende. Henk begon op 18-jarige leeftijd met de motorsport. In 1977 werd hij in Assen Nederlands Kampioen 350cc. In 1985, 1986 en 1987 werd hij in Assen Nederlands Kampioen Formule 1 op een Yamaha 750cc. Door een val raakte hij later geblesseerd en moest zijn eigen motoractiviteiten staken. Hij vervolgde vanaf dat moment zijn passie als zeer succesvol trainer/coach. Henk overweegt om zich met ingang van volgend seizoen aan te sluiten bij de Windvangers.
  • Normaal gesproken ondervinden wij in het midden van de zomer vaak hinder van heen en weer rijdende fietsers. Natuurlijk vinden zij dantwij hen overlast bezorgen. Maar er is vandaag een categorie aan overlastbezorgers bijgekomen. Te weten: vaartuigen. Zij zorgen ervoor dat wegen de lucht in gaan of zelfs geheel weggedraaid worden. Wat een oponthoud. Het moet toch niet gekker worden.
  • Jos, wat een geweldig parcours heb jij ons voorgeschoteld. Via allerlei akker-weggetjes door Flevoland en de NOP, langs vaartweggetjes en geasfalteerde bospaadjes in Friesland weer terug via de NOP en Flevoland naar Lelystad, alwaar we daar reeds om 14.30 uur weer neerstreken om ons op te maken voor de barbecue. Jos, chapeau, en dank!
  • De koffie en gebak hebben we genoten op een minicamping ergens in Friesland. Deze camping was zo klein, dat er in geen velden en wegen campinggasten te bespeuren vielen. Heerlijke koffie en heerlijk gebak! De lunch werd ook ergens te Friesland genuttigd en werd verzorgd door de heer en mevrouw Mike en Cornelia Donalds. Te kleine frietjes, te weinig frietjes, en wat glijmiddel om ze naar binnen te schuiven en overige kleefachtige door leden bestelde bijzaken. Toch leek het, hoe wonderlijk ook, de meesten te smaken. Wel was iedereen daar ook heel snel weer weg.
  • Een veertigtal leden hebben na de toerrit, vanaf 17.00 uur, genoten van een door Nannie, met behulp van Gemma prima verzorgde BBQ. Ladies………, hartelijk dank daar voor!

Nu toeleven naar het kampeerweekend te Luxemburg van Ton, start volgende week vrijdag 2 t/m 5 augustus.

2019 07 21 BBQ rit