Zondag 7 juli 2019 Noord-Hollandrit

Toerverslag door Louis Huissen

Tsjonge jonge jonge, wat was het weer een geweldige en gezellige toerdag. Alle hulde aan de toermaster van deze dag, mister GPS/GPX, ons aller John.

Om 08.30 was het dringen geblazen aan de bar voor de koffie. Koffiedame deze morgen was Woutje. Even voor negenen ontvingen wij de deskundige briefing van John.

En daar gingen we. Via de dijk naar Enkhuizen reden we richting West-Friesland en toerden daar deels langs de dijken van de voormalige Zuiderzee. We vervolgden onze weg over de polderdijken van de Wieringermeer en reden naar restaurant ’t Anker, van Gepke en Arthur, in het pittoreske plaatsje Kolhorn waar we van de koffie en het gebak hebben genoten.

Na de koffiestop toerden we verder over en langs de vele West-Friese dijken bij Schagen richting Noordzee, waar we de lunch gebruikt hebben in restaurant Westenwind in de mooie badplaats Egmond aan Zee. Het pootje baden moeten we een andere keer doen, want de finale damesvoetbal Nederland- Amerika liet niet op zich wachten, dus op naar huis.

Na al het moois van de ochtend vervolgden wij onze route over de smalle dijkweggetjes in De Schermer en Beemster, waar hier en daar nog prachtige authentieke watermolens stonden. Nog voor Hoorn volgden we, de lange dijkweggetjes naar Enkhuizen en daarna , op de automatische piloot de dijk van Enkhuizen naar Lelystad.

Motoren: We waren met 21 motoren, waarvan 11 BMW’s, 3 KTM’s, 2 Suzuki’s, 2 Honda’s , 1 Ducati, 1 Triumph en 1 Yamaha. Maar liefst zes stoere dames genoten van hun eigen motor. We telden 2 duopassagiers , te weten: Ayellet en Sabina.

Deelnemers: Wout, Wim V. en Jola, Patrick en Ubine, John en Tonnie, Ron en Sabina, René Dr en Nannie, Johan en Ayellet, Rob en Annemarie, Katja, Wim v G, Paul, Louis, Ruud, Sander, René Fl en Roel. Totaal: 23 deelnemers.

Kilometers: Aantal: 271.

Wat viel ons op vandaag:

  • De paar spatjes regen, die geen enkele rol van betekenis speelden.
  • Patrick is weer terug van ziek weggeweest. Een aangepaste helm heeft dit mede mogelijk gemaakt. Hij croste er weer hevig op los. Het asfalt heeft er onder geleden. Hij kon eindelijk weer genieten. Patrick, welkom terug.
  • De ouwe trouwe achter-rijder Louis maakte plaats voor Wout, die zich niet helemaal fit voelde.
  • Onze lunch-rust werd abrupt verstoord. Waarom? Een jonge, verdwaalde, op een Hell Angel lijkend persoon, parkeerde zijn motor-monster pontificaal aan de voet van ons lunch-restaurant. Schande!
  • De vele fietsers en fietsconcoursen deze dag, met name des middags. Zij hadden echter meer last van ons, dan wij van hun.

Tot slot: Dank aan John voor het mogelijk maken van deze bijzonder mooie toerdag.

 

2019 07 07 Noord holland