Zondag 23 juni 2019 Hunebedrit

Toerverslag door Louis Huissen

Sodeju, wat was het vandaag een mooie prachtige toer(dag), zeg. Hulde aan Wim v. G, de bedenker van de rit samen met zoon Marcel. Het begon zoals altijd met de briefing, na de koffie, net voor negenen, door Wim v G. Het was in de afgelopen 22 jaar de 2e rit, die Wim vandaag voorreed, dus voor hem best spannend.

Wat een leuke route zeg, via onze polder naar Elburg, op naar Dalfsen, via de Veluwe en de pont bij Wijhe. Van Dalfsen naar Havelte en van Havelte via de NOP weer naar Lelystad. We zoefden als hazen op allerlei snoezige smalle weggetjes, echt te vergelijken met het bramen-struiks-binnenpad, uit de Fabeltjeskrant. Wat een genot. En dat moet zeker gezegd zijn.

In Dalfsen deden we aan: Brasserie de VII deugden. Koffie-gastvrouw aldaar was Jenneke. En wat bleken nu de 7 deugden: 1o Prudentia-Voorzichtigheid, 2o Justitia-Rechtvaardigheid, 3o Temperantia-Gematigdheid, 4o Fortitudo-Moed, 5o Fides-Geloof, 6o Spes-Hoop en 7o Caritas-Naastenliefde. Leuk bedacht en maar goed dat ik Latijns heb gestudeerd.

In Havelte was de lunch gepland in het Theehuis “t Hunebed” in Darp bij Havelte, uit 1933. Nou....., zeg maar gerust een theefabriek. Daar was ook de lunch echt naar, althans wat ik als voer voorgeschoteld kreeg. Met frisdrank en melk heb ik de door mij bestelde uitsmijter, wat totaal niet op een uitsmijter leek en ook niet naar een uitsmijter smaakte, kunnen wegspoelen. En dan lieg ik niet!

Onze gastvrouw daar was: Quinty. Aan haar lag het niet. Ze was aardig en attent en het eten werd door haar en haar collega snel, na bestelling, geserveerd. Dus dan de kok maar de schuld geven of de exploitant. Doch, doch, doch................., de stralende zon maakte toch ook weer een hoop goed.

Sommigen hebben nog op wat hunebedden gelegen, die zich naast de fabriek bevonden. Ze waren snel terug. Zal wel niet lekker gelegen hebben.

Voor de statistieken: We waren met 16 motoren en 18 deelnemers, 2 dames toerden als duopassagier mee en 4 dames bereden hun eigen stoere motor. Deelnemers: Wim v. G, Marcel en Jessica, Ubine, Katja, Leo en Karin, Roel, Sander K, Johan, Jola en Wim V, Annemarie en Rob, Ruud, Wout, Robert M en Louis.

Pechvogels van de dag:

  • Robert M. Zijn motor wilde om 08.15 uur bij vertrek thuis niet starten. Reden: lege accu. Na kort opladen kwam hij om 09.30 uur op ons clubhuis. Te laat. Wij waren daar om 09.05 uur, na de koffie en briefing, vertrokken. Robert reed toen naar Dalfsen, ons geplande koffieadres, en kwam daar te vroeg. Wij waren daar toen nog niet. Even later was alles, na samenvoeging, weer oké.
  • Marianne v.d W, de partner van Wout. Ze kan nog steeds niet mee achterop bij haar Wout. Zij tobt nog immer in hevige mate met ernstige rugklachten en pijnen. Binnenkort 2 weken ziekenhuis te Nijmegen. Een zogenaamde zichtopname, in de hoop dat ze eindelijk iets kunnen vinden wat haar hevige pijnklachten veroorzaakt en hopelijk iets aan kunnen doen. Marianne: Toitoitoi.
  • Patrick van Ub. Hij kan nog steeds z’n helm niet op c.q. verdragen. Dus ook nog niet mee toeren en daar heeft hij de smoor in. Patrick, ik ben er van overtuigd: binnenkort lukt het, of......, een andere helm.

Tot slot: Alle eer van deze dag komt toe: Wim v. G. Chapeau!!!

Hunebed foto