Vrijdag 7 t/m zondag 9 juni 2019 Mini-kampeerweekend

Toerverslag door Louis Huissen

 

Met een select groepje, te weten: Ton en Marianne, Patrick en Ubine, Wim V en Jola, Katja, Ruud S en Louis en 7 motoren, starten wij de 3 daagse toer bij Ton en Marianne te Huizen, alwaar om 10.30 uur de briefing plaatsvond door organisator en toerleider Ton.

Dag 1

Onze weekendbestemming was camping Somerweij te Someren. We kwamen om 17.00 uur aan op de camping na een dag heerlijk toeren langs allerlei leuke rivierdijk-weggetjes, door Ton zorgvuldig geselecteerd.

We werden daar opgewacht door Wim van G en René Fl. Zij waren ’s morgens vertrokken vanuit de Vogezen, waar zij beiden een week getoerd hadden.

Wat een wind zeg. De wind werd echter alleen nog maar erger. Dat hebben we gemerkt. De zeer sterkte partytent van een buurman/crosser van Patrick te Ens kon alleen maar blijven staan door regelmatig de stangen stevig vast te houden.

De nacht was daarnaast koud en regenachtig.

Dag 2

Wim v G en René Fl reden vanaf dat moment met ons mee, dus 9 motoren.

Onze lunchbestemming was Baarle Nassau. De koffiestop was bij te Borkel, bij café de Woeste Hoeve.

Wat een wind zeg, onderweg.

In Baarle Nassau (half Nederland, half België) begon het daarnaast ook nog weer eens te regenen. Dat hield pas op toen we in de namiddag weer terugkeerden op onze camping de Somerweij te Someren. De hele dag wel op allerlei leuke, door Ton geselecteerde weggetjes gereden.

En toen werd het windstil en begon de zon te schijnen. Daarop volgde een voor iedereen goede nachtrust.

Dag 3

Droog konden we inpakken en wegwezen. De zon was overweldigend. Langs de Maas en Waal keerden we huiswaarts. Een geweldige terugrit.

We hebben in 3 dagen 750 kilometer gereden.

Wat viel ons op deze 3 dagen?

  • Patrick had zijn motor thuisgelaten, want zonder helm kon hij deze niet berijden. Patrick is nog steeds herstellende van zijn enige maanden geleden opgelopen kaakfractuur. Hij was zo vriendelijk om onze campingbagage e.d. te vervoeren met zijn combi automobiel. Deze was tot de nok toe vol. Patrick, dank!
  • De vieze, vuile, gore pizza’s van Domino. Wat een bagger zeg!
  • We hadden een heus vuurwerkspektakel de laatste avond, verzorgd door Louis. De permissie werd geaccordeerd door het campingmanagement. Dit, net voor 22.30 uur, want daarna moest het stil zijn op de mini-camping.
  • Wilco kwam ons bezoeken op het eind van dag 2. Had zich in de buurt 170 km, met name, off road heerlijk kunnen uitleven.
  • Wat een aanbevelenswaardige mini-camping. Wat proper zeg! Wat een gastvrij duo, te weten Saskia en Wilfred.

Tot slot

Ton, dankzij jou hebben we heerlijk kunnen toeren. Dat maakte het slechte weer in het begin ruimschoots goed. Hulde!!

 phoca thumb l 20190608 173004