Zondag 19 mei 2019 Jubileumrit

Toerverslag door Louis Huissen

 

Deze rit vlogen we:

kaartje

Johan, wat ontzettend leuk bedacht.

Waarom Jubileumrit? Nou…….., ons mooie, bijna nog nieuwe clubhuis staat er 10 jaar. En dat moest gevierd worden en dat deden we vandaag.

Tussen 08.30 uur en 09.00 uur was het zoals altijd onder het genot van koffie verzamelen geblazen bij ons clubhuis. Om 09.00 uur werd de briefing verzorgd door Johan, de architect van de rit van vandaag.

En toen vertrokken we, heerlijk zoevend met 23 motoren richting Dalfsen, via allerlei polderweggetjes, dijkweggetjes, langs Kampen, langs Zwolle, Olst, en Wijhe. In volgorde van het aantal motoren per merk: BMW’s 11, Honda’s 4, Triumph’s 3, Suzuki’s 2, KTM’s 1, Kawasaki’s 1 en Yamaha’s 1. Vier dames bestuurden hun eigen BMW: Katja, Annemarie, Jola en Tonnie. Drie dames zaten stoer achterop bij hun partner: Marianne, Karin en Ayellet.

In Dalfsen aangekomen, de stad van Erben Wennemars, werd ons jubileum gevierd onder het genot van koffie, thee, frisdrank en gebak, in het “Hof van Dalfsen”. Gastvrouw was Bianca, van 44 lentes jong. Ze kreeg de pluim van de week van Louis omdat iederéén al van gebak was voorzien, zonder dat er überhaupt wat besteld was. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt.

Na de koffie gingen we op naar Steenwijk. Wat een prachtige rit zeg. Allerlei nieuwe, met name kleine, smalle weggetjes, verharde steegjes en paadjes, dijkweggetjes, enz..

In Steenwijk aangekomen gingen we op het terras/plein lunchen bij: “de heren van de Rechter”. Zes jaar geleden nog geheel verwoest door een grote brand. Alleen de voorgevel is behouden gebleven. De lunch was prima verzorgd door Rachal en haar chef Chantal. Marchienus uit Emmeloord kwam zich ook nog voegen bij ons gezelschap. Had uitgeslapen. Het aantal Honda’s steeg meteen. Ik bedoel met: 1.

Na de lunch na 200 km achter de boeg te hebben, keerden we met nog zo’n 70 km’s in het vooruitzicht huiswaarts. Natuurlijk al zwierend en zoevend op, wederom, allerlei leuke weggetjes.

Wat viel ons zoal op vandaag?

  • Op de overtocht (IJssel) bij Olst stond er opeens tussen ons in een man op een Motor Guzzi. Dat was vreemd!!
  • Er waren meer motorclubs onderweg, wat regelmatig tot verwarring leidde.
  • De TomTom van Dennis, op diens nieuwe Honda, stuurde hem allerlei kanten op, behalve de goeie. Stakker.
  • Het begon na de lunch zowaar te spatten.

Pechvogel van de dag:

Dat was wel onze Wim v G.. Het had ook echt iemand anders van ons kunnen zijn. Niemand uitgezonderd, maar het was helaas Wim. Hoe kan dat nou…….., zo’n aardige man. Wordt in de NOP door een tweetal norse bromsnorren, alias gezagsdragers, na een achtervolging staande gehouden. Zijn zoefsnelheid werd ergens onderweg gemeten en op beeldmateriaal vastgelegd, met als resultaat: een prent die nog gaat volgen.

Tot slot:

Johan, je hebt ons vandaag een hele mooie rit voorgeschoteld. Hulde en dank daarvoor!