Zondag 5 mei 2019 Bevrijdingsrit

Toerverslag door Louis Huissen

 

Zo, we kunnen weer een rit bijschrijven op ons lijstje van zeer geslaagde toerritten.

Het begon allemaal om 08.30 uur op ons clubhuis. De koffiemutsen Sander en Louis zorgden voor de koffie. Iedereen druppelde langzaam binnen. Toermaster Ton gaf om 09.00 uur de laatste instructies aan de deelnemers in de vorm van de welbekende briefing en om 09.10 uur startten wij onze rit.

Wie vormden vandaag de groep:

Ferry v C op diens Kawasaki Versys 1000, Sander K op zijn Honda PanEuropean 1100, Wout op zijn BMW R 1200 RT, Ton en Marianne op hun Triumph Tiger 1050, Jola op haar BMW F700 GS, Wim V en René F op hun BMW R 1200 GS , Wim v G op diens Suzuki Vstrom 1000 XT (spaakwielen) First Adventure Tourer en Louis op zijn Yamaha FJR1300SS (Space shuttle). Welgeteld 9 motoren, 1 bijrijder en 1 stoere dame (Jola) op eigen motor.

O ja, ik heb in het vorige verslag Sauerlandrit, 1 stoere dame op eigen motor vergeten te vermelden. Het waren er toen nl. 3, ipv 2, Jola, Tonnie en Annemarie. Bij deze rechtgezet.

De huidige rit bestond zoals bijna altijd uit drie blokken. Blok 1 “tot aan de koffie”, blok 2 “tot aan de lunch” en blok 3 “de terugweg”.

De rit tot aan de koffie was relaxed en aangenaam zoeven. Nauwelijks of geen regen. Door de polder, allerlei leuke polderweggetjes, via Nijkerk naar Renswoude, via allerlei B en dijkweggetjes. We reden achter de buien aan en dat was lekker.

De rit tot aan de lunch begon zeikerig qua regen en dat duurde best even, dus voorzichtigheid geboden. Iedereen was op regen voorbereid en gekleed. Ruimschoots voor onze lunchstop te Huissen klaarde het gelukkig op en weg was de regen en kwam er zonneschijn.

Het 3e blok “de terugweg” was weer heerlijk en relaxed zoeven langs veel bochtige rivier- en dijkweggetjes, b weggetjes en ook zelfs geasfalteerde zandpaadjes.

Ton je hebt er een hele mooie rit van gemaakt, grotendeels zelf voorgereden en van de week extra voorgereden door Jos L. Het 3e blok moest grotendeels zonder NAVI, dat maakte het soms wat onoverzichtelijk maar zeker uitdagend en avontuurlijk.

Wat viel ons op tijdens de rit en/of tijdens de stops

  • De koffie hebben wij genoten bij een sjieke tent te Renswoude, te weten Restaurant de Hof. Onze gastheer daar was Jesse Dijkstra. We hebben daar zelfs 2 rondes koffie genoten met appelgebak en/of een romig aardbeientaartje. Maar nu komt het: Marianne leek ietwat ontdaan van het eerste blok, waarom? Marianne zat dus achterop bij haar Ton, onze toermaster van de dag, en wat blijkt: Ton zou als voorrijder tijdens dit 1e blok tot aan de koffie wel vaker in de regen hebben gereden dan zijn 8 volgers, want ze was tot aan, of t/m haar kruis nat. Haar Ton niet, hoe kan dat? Dat blijft een raadsel. We weten als Windvangers alles over kruisingen en kruispunten. Maar dit?
  • De lunch hebben wij genoten in een eetcafé, geopend in april 2017, genaamd: Café nr.5, aan een pleintje in het plaatsje “Huissen”, onder Arnhem. Jaaaaaaaaah ”Huissen”. Dit plaatsje is vernoemd naar de achternaam van Louis. Kennelijk wist men in het plaatsje “Huissen” dat Louis vandaag “Huissen” zou aandoen, want overal in het plaatsje had men vlaggen gepositioneerd. Wat een leuk welkom was dat zeg, wat een onthaal!!! Het leek wel bevrijdingsdag. In het eetcafé werden wij zeer vriendelijk geholpen, door Froukje, van 17 lentes jong. Later ook nog door de deskundige Joyce, de cheffin. We kregen daar een uitgebreide lunch met vooraf een mini, mini kopje bloemkoolsoep. Alleen Wout gaf de voorkeur aan iets anders, nl. een door elkaar gehusselde strammer max, met allerlei toeters en bellen, echter zonder spek. En het smaakte óók nog!

Tot slot

Ton, dank voor het bedenken uitzetten van de rit en de organisatie van de dag. Een zeer geslaagde toerrit. Prima!

Op naar onze volgende toerrit, een jubileumrit, op zondag 19 mei onder de naam: ”Flevo-over-land”. Organisator: onze toermanager/bestuurslid, Johan de Vries. Nadere informatie over deze jubileumrit volgt. Spannend én………… een verrassing!

 

2019 05 05 Bevrijdingsrit