Vrijdag 19 t/m maandag 22 april 2019 Paasweekend Sauerland

Toerverslag door Louis Huissen

 

Eigenlijk is hier maar één woord van toepassing en dat is: “ Geweldig”. En dan heb ik het over het eindresultaat.

Het begon voor de meesten al op donderdagavond, in een hotel of B&B in de buurt van Venlo of in Venlo zelf.

Wie waren er allemaal bij: Wim en Jola, John en Tonnie, Marchienus en Jannette, Johan en Ayellet, Rob en Annemarie, Rene F., Wim v. G., Louis, Wout, Jaap, Robert E., Sander K. en Jos L. In totaal 18 deelnemers.

Aantal motoren : 15. Aantal fourwheel cabrio’s: 1. Aantal duopassagiers 2 (v). Drie stoere dames bereden hun eigen motor.

Na de zeer uitgebreide deskundige briefing door de toermanager Wout gingen we om 10.00 uur van start, richting Sauerland, al toerende naar ons Hotelverblijf Haus zur Sonne te Hesborn, van Willy (manke Nelis) en Marlies Günterman en hun 2 zonen Kay en Mario.

We startten dus om 10.00 uur.

In het zeer prille begin miste de voorrijder een afslag, zo-ook zijn 14 trouwe motor-volgers. We kwamen op de Deutsche Autobahn terecht en dat duurde en duurde en duurde. Het werd ook steeds drukker en warmer en we kwamen in allerlei stau-en terecht. Wat bleek achteraf: de ZUMO van Wout kon de verkeerde afslag niet verwerken en sloeg op hol. Heel droevig!

We gingen na 120 km van de Autobahn af en zijn node gaan lunchen op een andere locatie dan gepland, bij een restaurant te Menden, gastheer aldaar: Jasmin. Dit bleek echter een gouden zet. We kregen een zeer, zeer betaalbare en lekkere 3 gangen lunch (soep, salade, en hoofdgerecht, jaaaaah) aangeboden en hebben daar dankbaar gebruik gemaakt. Alleen Marchienus kwam er bekaaid af met zijn bestelde en te laat geleverde Apfelstrudel.

Tijdens de lunch werd de deskundige hulp van mister GPS (John D.), met succes, ingeroepen. Na de lunch hebben we heerlijk, maar dan ook heerlijk getoerd tot aan onze eindbestemming van de eerste dag, Hotel Haus zur Sonne te Hesborn, midden in Sauerland, 15 kilometer van Winterberg.

Dag twee, zaterdag en dag drie, zondag brachten ons op de mooiste stukken van zuid Sauerland. Wat een prachtige omgeving zeg, en wat was het heerlijk toeren. Kleine weggetjes, bochtige weggetjes, landwegen, bergen op, bergen af, dorpjes, passen, enz., enz.. Dag 4, maandag, de terugreis, hebben we heerlijk getoerd tot aan de Autobahn in het Ruhrgebied en gingen we vervolgens individueel of in groepjes richting huis. Binnendoor, of wel of niet de Autobahn volgend.

Wat viel ons op deze vier dagen?

Punt 1: Vier, maar dan ook vier dagen, prachtig weer.

Punt 2: Onze gastvrouw, frau Marlies Günterman, alias Keizerin Sissi. Ze vermaakte ons tijdens het paasontbijt met live muziek: accordeon en panfluit. Waar kom je dat, in welk hotel tegen? We applaudisseerden kennelijk te lang, want ze bleef maar doorgaan.

De accommodatie was ietwat minder. Bijvoorbeeld: LH te L. Hij had geen overgordijnen op zijn hotelkamer en de beide rolluiken waren geheel defect. De laatste nacht maakte dit gelukkig niet meer uit. Deze was namelijk vrij kort! Zelfs Tonnie maakte zich ongerust, want ze miste opeens haar J. En dan nog W.J. te L. Deze maakte in de nacht het 3-tal compleet. Eigenlijk vier, inclusief Keizerin Sissi.

Punt 3: Het prachtige koffiebezoek aan Schloss Waldeck am Edersee. Wat een uitzicht. We mochten daar van de reisleiding ook nog eens drie kwartier cultuur snuiven. Nou, daar heeft Louis dankbaar gebruik van gemaakt. Hij heeft daar, ergens op een binnenplaatsje, als enige, tot zich genomen een Waldecker Schloss Brattwurst van 30 cm, mit bröttchen und senf. De worst was wel te droog. Met cola kon hij hem gelukkig wegspoelen.

Punt 4: De lunch in Forsthaus Lahnquelle te Netphen. We werden daar ontvangen door gay-ober Markus. Wat een aardige jonge man zeg. Louis hoefde niet om hem strijden, want hij was klaarblijkelijk al vergeven aan een collega achter de receptie.

Wout had ons vooraf aanbevolen te eten een Strammer Max. Hij was hier immers eerder geweest tijdens het voorrijden twee weken eerder en vroeger met zijn BMW club. Louis zou Louis niet zijn als hij niet iets anders zou nemen en wat ook nog eens niet op de menukaart stond. Markus zou Louis een “Bauern-Frühstück” voorschotelen. Wat Louis verkeerd gedaan heeft bij Markus, daar is Louis niet achter gekomen, maar het was verre van wat het gerecht had moeten zijn. Echter, zand erover!

Punt 5: Bij het vertrek (terugreis) werden wij muzikaal uitgeleide gedaan door Mutti Marlies, alias keizerin Sissi. Zie bijgaande foto!

Tot slot: Bijzonder dank aan Wout Jansen voor de organisatie van de Sauerlanddagen ook voor het vele werk vooraf. Al met al, heerlijk gereden. Heel gezellig en heel zonnig. Wout heeft dan ook hierdoor terecht gewonnen “de Sauerlandcup”. Wout, hulde! Foto’s volgen.

Ook nog dank aan de overige voorrijders van 2 weken geleden, te weten Rob van Denderen, Wim Voerman en Elmer v.d. Bovenkamp, die helaas dit paasweekend andere familieverplichtingen moest vervullen en zodoende niet mee kon. En de 3 BMW vrienden van Wout, die ook mee waren.

Nu op naar onze volgende rit in den lande en wel op zondag 5 mei, richting Gelderland. Ton, succes met de voorbereidingen, we zijn benieuwd.

20190422 094700