Zondag 7 april 2019 Toerrit Utrecht

Toerverslag door Louis Huissen

 

Wat was het een mooie dag om te toeren, zeg. Ook heel veel fietsers en anderen dachten er zo over.

De rit is eerder bedacht, uitgezet en voorgereden door Rob van Denderen. Hij zelf was vandaag niet aanwezig in verband met het voorrijden van de paasrit, dit samen met paashaas Wout Jansen en hulphaas Elmer. Rob heeft de rit van vandaag prima overgedragen aan Sander Kosta.

Om 08.30 uur vanmorgen was het in het clubhuis dringen geblazen om de koffiepot(ten) van Annemarie. Even voor 09.00 uur was de breefing van de dagleider Sander. Kort daarop vertrokken we met welgeteld 23 motoren, binnendoor naar Almere, Weesp, Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel, alwaar we in deze laatste plaats aan de koffie geraakten. Koffie met een cakeje in de vorm van een schelp en een glaasje slagroom. Sommigen hadden hier niet genoeg aan en vulden dit aan met een appelrondo, met of zonder slagroom.

De gelegenheid was genaamd “Brasserie Paardenburg” en we zaten lekker buiten op het terras direct aan de Amstel. We werden uitermate correct bediend door een 3-tal frisse ober-boys onder leiding van eigenaar Gijs en 1e ober-boy Teun. De brasserie was, naar bleek, ooit , 13 jaar geleden, eigendom van Herman den Blijker.

Wat ik al eerder aangaf: We waren met 23 motoren. KTM 3, YAM 1, DUK 1, HON 5, TRI 2, BMW 8, SUZ 2 en KAW 1.

Voorts:

Nu eens een opsomming van onze leden die meereden en niet woonachtig zijn te Lelystad. Wat dachten jullie van: Ron en Sabina uit Den Haag, Ton en Marianne uit Huizen, Johan en Ayellet uit Dronten, Sander K uit Dronten, Dennis uit Dronten, Geert uit Swifterbant , Marchienus uit Emmeloord en Ubine en Patrick uit Ens. Bijna de helft van het aantal deelnemers. De overige deelnemers waren Jola, Carla W, Leo, René Dr, Nannie, René Fl, Louis, Mervin, Ruud, Wim v G, Roel, Paul, en Jos L. Ook een oudgediende was van de partij, te weten Mervin te L, die reed op zijn stoere BMW 1200. Hij was er al om 08.00 uur, had zich een ½ uur vergist. Leuk om te melden is dat hij vandaag weer lid is geworden van onze club. Voor diegenen die hem nog niet kennen: Hij lijkt een beetje op Louis, maar dan 2 maten groter én met allebei een platgeslagen neus. Mervin welkom!

Nu het vervolg van de rit. Wat een fietsers zeg en wat een motorgangs zeg! Maar ja, dat bracht het mooie weer met zich mee.

We reden, soms stapvoets, langs allerlei kronkelwegen en rivierweggetjes naar Harmelen, alwaar we in de restaurant “Kloosterhoeve” de quick-lunch hebben genoten. Inderdaad het ging ondanks de drukte allemaal heel rap, mede dankzij de deskundige inzet van Iris.

Toen keerden we huiswaarts. Onder Utrecht door, via Baarn, Spakenburg, Nijkerk en Zeewolde. Klokslag 16.30 uur waren we, in zeer afgeslankte vorm, terug in ons clubhuis. Welgeteld met z’n vijven, te weten Jola, Annemarie, Sander, Wim van G. en Louis. Een aantal had zich eerder afgemeld bij Louis, echter een aantal ook weer niet. En dat is niet correct. Wie de schoen past………….

Het was alweer onze 3e rit. Een bijzonder mooie toerdag en een leuke rit. Zeer goed verzorgd door de toermanager van deze dag Sander Kosta. Sander dank dat je de rit hebt overgenomen van Rob. En Rob dank voor het uitzetten en voor het voorrijden van de rit. Er waren geen onoverkomelijkheden. Rob en Sander hierbij mijn pluim!

2019 04 07 Uterchtsehevel