De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Voorstellen nieuw lid: Elmer van den Bovenkamp

 

Mijn naam is Elmer van den Bovenkamp, kom oorspronkelijk uit het Gooi, maar ben al sinds 1979 inwoner van Lelystad. Geboren in 1955 dus 63 jaar oud. Getrouwd met Veronica in een samengesteld gezin, en onze kinderen (5 stuks in totaal, 2 van mij en 3 van Veronica) zijn al jaren volwassen en zelfstandig, dus uitwonend. Er zijn zelfs al 2 kleinkinderen....

Ik rijd motor sinds 2001, altijd puur recreatief gedaan, dus vooral een mooi-weer-rijder en ik heb nooit woon-werkverkeer met de motor hoeven doen. Heel lang op m'n trouwe Yamaha TDM900 gereden, maar sinds oktober 2016 heb ik een BMW R1200 RT. Een mooie compleet uitgevoerde motor met veel comfort. Ik was na 11 jaar TDM'en gewoon eens toe aan wat anders.

In de loop der jaren heb ik met veel vrienden, en groepjes toertjes gemaakt in binnen- en buitenland (o.a. Harz, Teutoburger Wald, Eifel, Luxembourg, Ardennen, Frankrijk, Noord-Spanje (1 keer ook met o.a. Wim en Jola). Maar ook vaak ben ik een solitaire rijder, ik vind dat ook prima, het is voor mij helemaal "Zen". Vorig voorjaar nog in m'n eentje een 10-daagse rit door Frankrijk gemaakt (o.a. Dordogne), met B&B's voor de overnachtingen en enkele stops bij diverse vrienden die permanent in Frankrijk wonen. Het van tevoren uitzetten van de routes in Basecamp voor de Garmin is voor mij pure voorpret.

Ook groepsrijden vind ik overigens prima, mits de groepen niet te groot zijn. Systeemrijden is een prima alternatief. Toen Wim Voerman mij afgelopen zondag 27-5 -'18 vroeg of ik eens meewilde met de Windvangers heb ik gelijk 'ja' gezegd, ben meegereden en ik ben tijdens de dag al de 'ballotage' gepasseerd waardoor ik eind van de middag lid werd. Pardon: 'aspirantlid mocht worden'. Nou, ik heb in elk geval geen crimineel verleden, afgezien van de vele boetes voor net iets te snel (motor-)rijden. En dat terwijl ik mezelf beslist niet als racemonster zie. Maar ja, al die flitspalen tegenwoordig, ze reageren al op 5 km te hard.....  :-(

Sinds enige tijd ben ik niet meer actief in het arbeidsproces, heb dus tijd te over en daar geniet ik volop van, ook met de motorfiets. Dat motorrijden kun je dan nl. ook doen op tijden -lees: doordeweekse dagen- dat er niet teveel fietsers en andere recreanten de rijweg onveilig maken (grapje).

Andere sportieve hobby's: (ATB en -race-)fietsen, tennis, skiën.

Vakanties: veel binnen Europa reizen met onze camper, maar indien mogelijk iedere 2 jaar bij voorkeur een verre reis naar een ander continent.

Dat was het wel zo ongeveer, ik hoop op veel plezier met de Windvangers.

Elmer van den Bovenkamp,

juni 2018

 

2D362101 9B8D 414F 9861 67A148F77CA7