Vrijdag 19 tot maandag 22 juli 2024 - Kampeerweekend Luxemburg

 

Door: John

 

Voor ons jaarlijkse kampeerweekend hebben we inmiddels de toezegging dat we welkom zijn op camping Auf Kengert in het hart van Luxemburg. Voor velen niet geheel onbekend, maar het is inmiddels toch alweer 10 jaar geleden dat wij er voor het laatst geweest zijn! Deze prachtige camping ligt op een steenworp afstand van Larochette, een leuk dorpje in het centrum van het Groothertogdom Luxemburg.

Door de ligging in een streek met beboste heuvels en prachtige dorpjes, vormt deze camping het ideale vertrekpunt voor onze toerritten. En als je een dagje geen zin hebt om te toeren kun je natuurlijk ook overwegen om vanaf de camping een leuke wandeling te maken naar de kasteelruïne van Larochette!

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Er zijn leuke routes voor de heen- en terugreis gemaakt, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren rijd je heen en terug individueel of met een zelf samengesteld groepje.

We hebben een voorlopige reservering van 15 tenten. Iedereen die aankomt meldt zich aan als Windvanger bij de receptie en de tentkampeerders betalen daar direct het gewenste aantal nachten voor het verblijf (wij staan dan met de tenten op een apart grasveldje bij elkaar).

Campers en busjes kunnen helaas niet op het grasveld staan. Een staanplaats moet daarom zelf vooraf gereserveerd worden (niet te lang mee wachten i.v.m. het hoogseizoen, de camping is erg geliefd). Verder zijn er op de camping tenten en hutjes te huur maar ook daarvoor geldt dat je dit zelf vooraf moet reserveren en er niet te lang mee moet wachten om teleurstelling te voorkomen.

Het adres van de camping is: Camping Auf Kengert, L-7633 Larochette/Medernach, Tel. +352 837186 .

Routes: Er zijn voor alle dagen GPS-routes gemaakt en je krijgt de routes t.z.t. toegestuurd.

Wij toeren deels door België, Luxemburg en Duitsland waarbij bekende plaatsjes als Vianden en Esch-sur-Sûre gelegen aan het prachtige Lac de la Haute-Sûre zeker niet overgeslagen zullen worden. Maar ook het Müllerthal - het “klein Zwitserland” van Luxemburg - ligt nu al te wachten op een bezoek van de Windvangers……

Prijzen, eten en drinken: De kosten voor het kamperen zijn € 20,00 euro per volwassene per nacht (tent, motor, auto, plaats, douches, warm water, elektriciteit en gebruik verwarmd zwembad zijn bij de prijs inbegrepen).

Op de camping is een gezellig restaurant, terras en bar waar je lekker kunt eten en drinken.

Voor het gezamenlijk diner dient iedereen ’s ochtends een keuze uit de menukaart te maken met een maximum van 5 verschillende gerechten.

Boodschappen: Op de camping is een winkel met een ruim assortiment aan levensmiddelen en dranken.

2024 07 19 Luxemburg