Zondag 22 mei 2022 - Rondje Graafschap (Gelderland Achterhoek)

 

Door Ruud S.

 

Wij rijden de polder snel uit via Elburg, om dan door te steken door de provincie Gelderland naar de IJssel waar we het pontje ). "Het regt van Veerstal te Welsum over de IJssel" nemen ter hoogte van Welsum (denk aan kleingeld)

Na het pontje zullen wij onze weg vervolgen langs de IJssel met oa kasteel de Haere richting Deventer

(De Haere wordt voor het eerst genoemd in 1329. Toen was het nog geen havezate, maar een boerenhoeve. Dat bleef het tot edelman en ridder Hendrik van Oldeneel de huidige havezate liet bouwen. We spreken dan over 1559. Het huis, met toen nog een U-vorm, is door latere eigenaren flink veranderd. Evenals het landgoed zelf.)

 en dan via Schalkhaar, Holten om daarna in Markelo van een bakje koffie te gaan genieten bij Grand Cafe de Kroon.

Na deze koffiestop vervolgen wij onze weg verder door de achterhoek over mooie vloeiende wegen, zoveel mogelijk buiten de bebouwde kernen om met 2x klein gedeelte zand/grindweg, om vlak voor Doesburg neer te strijken en van een heerlijk lunch te gaan genieten bij de Pannekoekenbakker.

Na de lunch vervolgen we onze weg om via Teuge de doorsteek te maken door de Veluwe richting Elburg om daar via de polder weer terug te rijden naar ons clubhuis.

Daar kunnen we “eventueel” (ligt aan toegang kantine) nog van een drankje nagenieten van een hopelijk mooie rit met nog mooier weer!

Het vertrek is om 09.00 uur vanaf het clubhuis en de koffie staat klaar vanaf 8.30 uur.

 

2022 05 22 Achterhoek