De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Zondag 9 mei 2021 - Toerrit Drenthe

 

René F.

 

Helaas de corana-pandemie blijft ons dwars zitten. Door de beperkingen is het helaas nog niet mogelijk om met de groep een volledige rit te rijden met gezamenlijke koffie- en lunchstop. René heeft wel een gps-route gemaakt naar het mooie Overijssel en Drenthe die een ieder individueel kan rijden. De route is 277 km lang en heeft tweemaal een pont, dus kleingeld meenemen of met de pin betalen. Voor de koffie- en lunchstop kun je zelf spullen meenemen of gokken dat er een restaurant open is en plaats heeft.

Ruwweg ziet de provincie Drenthe er uit als een omgekeerd bord; het midden is relatief hoog en de randen liggen lager. Met uitzondering van de Hondsrug gaat het om een hoogteverschil van slechts enkele meters. Toch is er een duidelijk verschil in landschap, geschiedenis en bevolking tussen de twee delen. Een groot deel van de provincie bestaat uit zandgronden, daarnaast zijn er veengronden, beide met hun eigen vegetatie, geschiedenis en inrichting.

De route is inmiddels aan de leden verzonden.

 

2021 05 09 Drenthe René Flach